VUELTA 2020 – Etappe 11 – Wielerbubble

De voorpret was vandaag beter dan de uitvoering. Natuurlijk wacht morgen de Angliru, maar dat was toch niet meer dan een zondags toetje na een volledige zaterdagmiddag met wielervuurwerk om je vingers bij af te likken? Afgaand op het staakt-het-vuren van vandaag hoop ik dan maar dat we morgen de soep, aardappelen en vla tegelijk opgediend krijgen. Dan zullen renners met ambitie de suprematie en overmacht van de supermarktploeg anders moeten attaqueren dan Nieve en Vlasov vandaag deden. Of was de aanval van Soler de doodsteek voor de plannen van Mas? 

Soler overbrugde al vroeg in de koers het spoor en de rode loper die Oliveira voor hem had uitgelegd en nam in de kopgroep het commando over van Guillaume Martin. De Fransman sprokkelde enkele bollenpunten en lag er in de finale als eerste af toen Soler aanzette toen bleek dat het gat met de klassementsmannen te groot was.  Alleen Gaudu kon volgen en was het scherpst in de sprint. Sunweb had twee coureurs op het front die net hun tienerrekening hebben omgezet naar een volwassen bankrekening. De bijschrijving van de overwinningspremie lag dan ook nooit binnen bereik voor Donovan en Storer. Toch is de ploeg dagelijks in beeld en doen de jonge mannen de hardheid op waarmee ze over een paar jaar beslissend kunnen zijn in finales. Zie Gaudu en Soler. Vier en vijf jaar geleden beide winnaars van de Tour de L’Avenir en inmiddels als mid-twintigers gelouterde coureurs en afmakers.

Door het rustige koersverloop nam ik uitgebreid de tijd om kranten en sociale media te lezen. Blijkbaar zit ik iets teveel in mijn wielerbubble en heeft dat veel bijkomende voordelen. Van een programma als ‘Het Perfecte Plaatje’  had ik nog geen kennis genomen, maar het heeft zowel Bert van Leeuwen en Angela de Jong schokkende ervaringen bezorgd. Van een grote schwanz en kinderarm zal Fred van Leer niet schrikken. Ook in coronatijden blijven de schnabbelaars onverminderd zorgen voor input en content. Zelfs op een zakelijk platform als LinkedIn doet het zijn intrede. Minister Hugo de Jonge pakt de CDA-dames in met een filmpje van achter de schermen bij Jinek. Hij schittert als gitarist van Nick & Simon en speelt fris van de lever ‘That’s Allright Mama’ van Elvis. Als klap op de vuurpijl komt de onvermijdelijke Erben Wennemars voorbij in een commercial van Daikin. Het schaatsseizoen is weer begonnen en dan staat Erben te trappelen. Niets is te gek en dan denk je ook dat je kunt acteren. De knipoog van Rintje naar zijn iconische Sanex-filmpje zorgt voor kromme tenen en plaatsvervangende schaamte. Vraag dan een stoere hunk als Krol, Kramer of Nuijs of een schaatsbabe als Leerdam of Schouten. Mensen van het hier en nu, met een following en urgentie op social media. Of zou Angela de Jong het nog warm krijgen van Erben en Rintje?

Over acteren gesproken: een laatste groet aan Sean Connery. De Britse baas stief vandaag op 90-jarige leeftijd. Rust zacht Sir Connery.

Related Posts