TOUR DE FRANCE – DAG 7 – WHY SO SERIOUS?

Gisteren was zo’n dag in de Tour dat je denkt ‘Thank God for Eurosport’. Al vroeg in de etappe zette Bora zich op de kop en voltrokken zich bepalende scheuringen in het peloton. Het leek de dag van Peter de Grote te worden. Dat werd het niet. Een eerste steek onder water kwam van Matteo Trentin bij een tussensprint en Sagan reageerde als door een adder gebeten. Zijn gif was daarna op. In de finale maakte hij verkeurde keuzes en schoot hij uit zijn pedaal. In de verte zag hij die dekselse Jumbo-man de handen in de lucht gooien. Met een gezicht op onweer moest hij verplicht nog de groene trui ophalen op het podium.

Achter de schermen kwam hij Wout van Aert tegen. De Belg boekte zijn tweede overwinning en deed dat uitgekiend en op klasse. Hij kijkt goed, heeft de aankomsten goed geanalyseerd en durft lang te wachten. Dat gaat ook iets makkelijker als je met je seizoenspalmares het beste jongetje van de klas bent. Even later liep Sagan Bernal tegen het lijf. Hij droeg een witte trui. Sagan keek nog een keer en dacht er het zijne van: een Tourwinnaar die de trui van beste jongere krijgt? Het liefst was hij in een auto gestapt en met gierende banden naar huis gereden; ver weg van dit crazy circus.

Dat kan niet. ’s Avond rinkelde de telefoon op de kamer van Sagan en het was niet zijn lief of zijn broer Jiri. Het was de head honcho van de sponsor. Deze keer blafte de Duitse baas niet in de hoorn hoe boos hij was dat het harde werk van de ploeg niet was afgemaakt door de bestbetaalde renner van het peloton. De keukenboer gooide het over een andere boeg en probeerde Sagan moed in te spreken. Toen het gesprek was afgelopen keek Sagan nog een minuut naar het scherm. Daarna gooide hij zijn telefoon keihard tegen de muur.

Even later klonk er harde rockmuziek op zijn kamer. Sagan laat zich door niets en niemand de wet voorschrijven. En wat is nu erger: nog geen etappeoverwinning of een Duitse baas die je moed inspreekt? Met een bulderende glimlach zette Peter zijn gettoblaster nog een standje harder: why so serious?

Related Posts