TOUR DE FRANCE – DAG 13 – VERKEERDE KEUZES

Morgen begint de Eredivisie en is het niet meer alleen wielrennen dat de klok slaat. Met de Tour en Tirreno is het voor de televisiekijker al een flinke aanslag op de ogen. Nu er nog gemiddeld drie wedstrijden per dag en diverse praatprogramma’s (met de return van Johan, René en Wilfred!) bijkomen, lijken de belangrijkste bijzaken van het leven de troon over te nemen. Dan volgen ook nog de zaterdagkranten en de plaagstoten via telefoon en app, waar met de wederzijdse voorspellende gaven flink de draak wordt gestoken.

Vandaag ben ik het mikpunt van spot en hoongelach. In mijn Scoritoselectie van 20 renners heb ik, met kennersblik, Martinez en Kämna opgenomen. In mijn dagelijkse team had ik ze echter in een vlaag van verstandsverbijstering buiten de basis gelaten, waardoor ze vandaag niet meededen voor de punten. Tsja, dan zijn de druiven zuur als ze uiteindelijk samen de finale van de etappe bepalen. Nog zuurder wordt het als vriend Remko, rode-lantaarndrager in onze Zwolse subpoule, vervolgens een screenshot van zijn opstelling in de app plaatst. Hij had Martinez vandaag in zijn team opgenomen en als dagwinnaar getipt. Lucky shot of kennersblik? Wie het weet mag het zeggen….

Helaas viel vandaag ook nog eens Mollema weg uit mijn ploeg. Hopelijk blijft het bij de diagnose van een gebroken pols en zit de Groninger snel weer op de fiets om nog iets van zijn seizoen te kunnen maken. Wellicht kan hij moed en hoop putten uit de snelle terugkeer van Philippe Gilbert, die volgende week alweer aan de start van een koers zal staan. Twaalf dagen geleden brak hij zijn knieschijf in de Tour; gisteren zat hij alweer meer dan vier uur op de fiets. 

Op verkeerde keuzes gesproken. Bij de KNVB is het de laatste dagen stil met betrekking tot de vacante positie van bondscoach. Dat voedt de gedachte dat directie en bestuur geen unaniem gevoel hebben bij veelgenoemde namen als Van Gaal en Ten Cate. De wedstrijden tegen Polen en Italië gaven ook het beeld van een zware erfenis die Koeman heeft achtergelaten. Het team is goed, maar misschien toch niet zo goed als we graag zouden willen. En wie heeft de macht? Van Dijk sprak zich uit al uit over Van Gaal (‘ik heb zijn naam persoonlijk niet genoemd’) en Marten de Roon ontkende dat de spelersgroep Henk ten Cate naar voren heeft geschoven. 

De KNVB is niet te benijden en de Tour gaat morgen gewoon weer door. Ik zet mijn kaarten op Thomas de Gendt.

Related Posts